Pozdravljeni,

Glede na zadnje dogodke in odločitve krovne nogometne organizacije Slovenije se počutimo dolžne podati mnenje ter predvsem nadaljna razmišljanja in prihodnost kluba Dravograd.

Kot predsednik kluba se z odločitvijo NZS absolutno ne morem strinjati ampak jo kot klub z vizijo predvsem pa z določenim planom za daljše obdobje, ki je računal tudi na takšen scenarij, sprejmem. NK Dravograd je uporabil vse možne postopke in vrjamemo, da smo naredili vse za drugačen scenarij, na koncu smo vedeli, da je odločitev v rokah NZS. V spore in tožbe z našo krovno org. se NK Dravograd ne bo spuščal, bo pa čas pokazal ali so bile sprejete odločitve pravilne.

Moramo priznati, da je bilo tudi pri nas prisotno razmišljanje v smeri kot od nekaterih drugih klubov o zavrnitvi nastopanja v 3. ligi in raje igrati v rangu nižje saj bi bilo to, kar se tiče organizacijskega in finančnega vidika veliko lažje in ekonomsko sprejemljivejše za klub, ampak iz vidika športnega napačno. In takih kratkoročnih odločitev je bilo v zadnjem času v našem nogometu sprejetih že preveč.

Iz izkušenj iz svoje karijere, kjer je bilo vzponov in padcev ogromno, so bile najlažje odločitve izjemno redke. Koliko pa je bilo uspehov in jih ni bilo malo pa so bili vsi izborjeni na igrišču, nikoli podarjeni. In kar te ne stre te naredi močnejšega. Zmagovalci se med sabo ne razlikujejo samo po zmagah, ampak kolikokrat se poberejo po porazih. Po tem smo še posebej poznani Korošci in NK Dravograd pri tem ni in ne bo izjema.

Zato se plani članske ekipe NK Dravograda ne spreminjajo. NK Dravograd si je z domačo ekipo 2. SNL že izboril in vrjamemo, da si jo lahko ponovno! Selekcioniranje članske ekipe se je že začelo, prav tako je že narejen tekmovalni plan za sezono 2020/21. In navkljub odločitvam, ki bi lahko bile sprejete drugače in v večjo korist nogometa nasploh v teh negotovih in drugačnih časih, ki čakajo nogomet, se NK Dravograd podaja na novo pot z velikim optimizmom in ogromno energije.

Saj iz največjih izzivov se rodijo najlepši uspehi!

Lep športen pozdrav

Marko Šuler