V NK Koroška Dravograd smo izredno ponosni na vse, ki delujejo v Nogometni šoli DRAVOGRAD. Nogometna šola je že od svoje ustanovitve leta 1992 klubu dala svoj smisel, zagon ter perspektivo in je že v kratkih letih delovanja postala ena najuspešnejših šol nogometa v Sloveniji.

Na letni ravni v NŠ Dravograd vadi več kot 200 v  nogomet zaljubljenih otrok. Množica skrbnih staršev, visoko strokovno usposobljeni trenerji, številni prostovoljci in predani sponzorji so tisti, ki z njimi in za njih ustvarjajo pogoje za kvalitetno delo in nadaljnji razvoja nogometa na Koroškem.

Trdo delo in medsebojno spoštovanje so vrednote, ki jih v Nogometni šoli zagovarjamo že od samega začetka. V nogometu kot najbolj popularnem športu vidimo priložnost za pripravo otrok na šolo življenja. Življenje ni vedno sestavljeno samo iz zmag, zato radi rečemo, da: »Ni zmagovalec tisti, ki zmeraj zmaga in nikdar ne pade. Zmagovalec je tisti, ki nikdar ne odneha in zmeraj vstane«.

Naši otroci prihajajo iz vseh treh koroških dolin in predstavljajo moč in povezanost Koroške, vse prevečkrat pozabljene in zapostavljene slovenske regije. Na njih gledamo kot na bodoče voditelje, graditelje in enakopravne člane naše družbe. Zato dokaz našega uspešnega dela niso samo uspešni nogometaši. Tako kot na vse reprezentante in najboljše profesionalce smo enako ponosni tudi na vse učitelje, zdravnike, prevajalce, podjetnike in vse druge poštene delavce in ljudi, ki so s tem, ko so sprejeli naše vrednote, za vedno postali del našega kluba in Nogometne šole.

Seveda se ponašamo tudi s svojim nogometnim strokovnim delom. Od ustanovitve Nogometne šole pa vse do danes, so takrat še otroci, ki so šli skozi selekcije naše nogometne šole in kasneje postali igralci na najvišji ravni, zaigrali za številne najboljše domače in tuje klube. Z reprezentanco so se uvrščali na najvišja tekmovanja, dosegali zadetke in se veselili pomembnih slovenskih zmag. Z domačimi in tujimi klubi so igrali v Ligi prvakov, osvajali prvenstva in pokale, se veselili zmag in žalovali ob porazih.

Predpogoj, da so lahko mladi nogometaši iz naše Nogometne šole tako uspešni, so številni trenerji, ki so se pri nas učili in kalili ter nato svoje znanje dokazovali doma in v tujini. Še več jih je takšnih, ki so se z vsem svojim znanjem in ljubeznijo do otrok in nogometa posvetili delu z najmlajšimi nogometaši. Vsi trenerji, ki danes delujejo v klubu imajo ustrezno strokovno znanje in licenco. Kar šest od njih ima najvišjo strokovno licenco. Vsi med seboj sodelujejo, se učijo ter svoje znanje redno strokovno nadgrajujejo.

Da sta klub in Nogometna šola več kot le nogometni klub dokazuje tudi dejstvo, da se igralci po uspešnih mednarodnih in reprezentančnih karierah vračajo in s svojim delom želijo pomagati pri delu in prispevati k nadaljnjim uspehom Nogometne šole. V klubu in Nogometni šoli tako poleg predsednika Marka Šulerja, nekdanjega reprezentanta, delujeta tudi Nejc in Andrej Pečnik, oba nekdanja reprezentanta in uspešna nogometaša. V klubu in Nogometni šoli smo prav tako ponosni na nekdanjega kapetana reprezentance Roberta Korena, Romana Bezjaka, Saša Fornezzija, Matica Kotnika, Jako Bijola in vse druge, ki so se osnov nogometne igre naučili pri nas.

Prav tako smo zelo ponosni na vse fante iz naše nogometne šole, ki se redno uvrščajo na sezname izbrancev za reprezentanco Slovenije v mlajših kategorijah, za MNZ Maribor oziroma na fante, ki so bili povabljeni v večje prvoligaške klube v Sloveniji in v tujini. To samo potrjuje, da se v klubu navkljub težkim razmeram in finančni krizi, ki se pozna tudi v športu, dela zelo dobro in kvalitetno.

Zavedamo se tudi, da v sodobnem svetu ne moreš obstati sam, zato smo se povezali z najuspešnejšim slovenskim nogometnim klubom NK Maribor. Na ta način želimo vzpostaviti boljše strokovno sodelovanje in omogočiti našim najboljšim mladim nogometašem hitrejši preboj v vrh slovenskega nogometa.

Na koncu želimo poudariti, da ena oseba ne more predstavljati kluba ali Nogometne šole. Tako kot smo dokazali v skoraj 30 letni zgodovini Nogometne šole je to skupinsko delo vseh, ki se na različnih nivojih z vsem srcem trudijo za skupni uspeh.