Pozdravljeni,

Ker se kmalu približuje konec letošnje nenavadne tekmovalne sezone bi vam rad namenil nekaj besed o obdobju, ki je za nami, predvsem pa o svetlejših in zelo ambicioznih časih, ki so pred nami.

V NK Koroška Dravograd smo izredno ponosni na vse, ki delujejo v Nogometni šoli DRAVOGRAD. Nogometna šola je že od svoje ustanovitve leta 1992 klubu dala svoj smisel, zagon ter perspektivo in je že v kratkih letih delovanja postala ena najuspešnejših šol nogometa v Sloveniji.

Na letni ravni več kot 200, v nogomet zaljubljenih otrok, množica skrbnih staršev, visoko strokovno usposobljenih trenerjev, številnih prostovoljcev in predanih sponzorjev ustvarja pogoje za kvalitetno delo in nadaljnji razvoja nogometa na Koroškem.

Trdo delo in medsebojno spoštovanje so vrednote, ki jih v Nogometni šoli zagovarjamo že od samega začetka. V nogometu kot najbolj popularnem športu vidimo priložnost za pripravo otrok na šolo življenja. Življenje ni vedno sestavljeno samo iz zmag, zato radi rečemo, da: »Ni zmagovalec tisti, ki zmeraj zmaga in nikdar ne pade. Zmagovalec je tisti, ki nikdar ne odneha in zmeraj vstane«.

Naši otroci prihajajo iz vseh treh koroških dolin in predstavljajo moč in povezanost Koroške, vse prevečkrat pozabljene in zapostavljene slovenske regije. Na njih gledamo kot na bodoče voditelje, graditelje in enakopravne člane naše družbe. Zato dokaz našega uspešnega dela niso samo uspešni nogometaši. Tako kot na vse reprezentante in najboljše profesionalce smo enako ponosni tudi na vse učitelje, zdravnike, prevajalce, podjetnike in vse druge poštene delavce in ljudi, ki so s tem, ko so sprejeli naše vrednote, za vedno postali del našega kluba in Nogometne šole.

Seveda se ponašamo tudi s svojim nogometnim strokovnim delom. Od ustanovitve Nogometne šole pa vse do danes, so takrat še otroci, ki so šli skozi selekcije naše nogometne šole in kasneje postali igralci na najvišji ravni, zaigrali za številne najboljše domače in tuje klube. Z reprezentanco so se uvrščali na najvišja tekmovanja, dosegali zadetke in se veselili pomembnih slovenskih zmag. Z domačimi in tujimi klubi so igrali v Ligi prvakov, osvajali prvenstva in pokale, se veselili zmag in žalovali ob porazih.

Predpogoj, da so lahko mladi nogometaši iz naše Nogometne šole tako uspešni, so številni trenerji, ki so se pri nas učili in kalili ter nato svoje znanje dokazovali doma in v tujini. Še več jih je takšnih, ki so se z vsem svojim znanjem in ljubeznijo do otrok in nogometa posvetili delu z najmlajšimi nogometaši. Vsi trenerji, ki danes delujejo v klubu imajo ustrezno strokovno znanje in licenco. Kar pet od njih ima najvišjo strokovno licenco. Vsi med seboj sodelujejo, se učijo ter svoje znanje redno strokovno nadgrajujejo.

Da sta klub in Nogometna šola več kot le nogometni klub dokazuje tudi dejstvo, da se igralci po uspešnih mednarodnih in reprezentančnih karierah vračajo in s svojim delom želijo prispevati pri delu in k nadaljnjim uspehom Nogometne šole. Zato me izredno veseli, da sta se mi k temu projktu pridružila nekdanjega reprezentanta in prijatelja, Nejc in Andrej Pečnik, oba nekdanja reprezentanta in uspešna nogometaša. Še bolj kot to pa me navdaja z optimizmom, da nam je uspelo sestaviti UO kluba, za katerega verjamem, da lahko pelje NK Dravograd energično in uspešno v nove čase. V klubu in Nogometni šoli smo prav tako ponosni na nekdanjega kapetana reprezentance Roberta Korena, Romana Bezjaka, Saša Fornezzija, Jako Bijola in vse druge, ki so se osnov nogometne igre naučili pri nas.

Prav tako smo zelo ponosni na vse fante iz naše nogometne šole, ki se redno uvrščajo na sezname izbrancev za reprezentanco Slovenije v mlajših kategorijah, za MNZ Maribor oziroma na fante, ki so bili povabljeni v večje prvoligaške klube v Sloveniji in v tujini. To samo potrjuje, da se v klubu navkljub težkim razmeram in finančni krizi, ki se pozna tudi v športu, dela zelo dobro in kvalitetno.

Zavedamo se tudi, da v sodobnem svetu ne moreš obstati sam, zato smo se povezali z najuspešnejšim slovenskim nogometnim klubom NK Maribor. Prav tako nam je uspelo skleniti sodelovanje z Koroškimi klubi Korotan, Peca, Radlje in Slovenj Gradec. Na ta način želimo vzpostaviti boljše strokovno sodelovanje in omogočiti vsem našim mladim nogometašem hitrejši in kvalitetnejši napredek in preboj v vrh slovenskega nogometa.

Na koncu želim poudariti, da ena oseba ne more predstavljati kluba ali Nogometne šole. Tako kot smo dokazali v skoraj 30 letni zgodovini Nogometne šole je to skupinsko delo vseh, ki se na različnih nivojih z vsem srcem trudijo za skupni uspeh.

Zato se vsem našim članom, otrokom, staršem, skrbnikom, simpatizerjem kluba, prstovoljnim sodelavcem, medijem, trenerjem in strokovnemu vodstvu, občini Dravograd ter športnemu zavodu Dravit, NK Mariboru ter našim sosednjim klubom ter skratka vsem, ki dodajo svoj kanček mozaika k tej skupni zgodbi, iskreno zahvaljujem v imenu celotnega kluba Dravograd. Brez vaše pomoči in podpore klub danes v takšnji obliki nebi obstajal.

Zato vas v imenu NK Dravograd vse skupaj vljudno vabimo na zaključek sezone in sicer na medijsko odprt dogodek v obliki okrogle mize, ki bo potekal v Petek, dne 26.6. v dvorani ŠpicD z začetkom ob 18 uri z gostom, selektorjem Slovenske nogometne reprezantance, g. Matjažem Kekom. Pogovor bo povezoval g. Marijan Pušnik.

Iskreno hvala !

Lep pozdrav in hvala za zaupanje

Predsednik kluba Koroška Dravograd

Marko Šuler